Chilirecept van Miles Davis

Onlangs las ik een biografie van de legendarische Amerikaanse trompettist en componist Miles Davis (1926 - 1991).
Dit recept van zijn vader kookte Miles soms voor zijn gezin en gasten.

  • 600 g rundvlees
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 4 flinke tenen knoflook
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 3 theel. mosterd
  • scheutje azijn
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 blik kidneyhonen
  • 1 blik tomaten
  • half runderbouillonhlokje
  • zout
  • peper
  • boter
  • olijfolie

Snij het rundvlees in kleine stukjes, bestrooi met peper en zout en laat even intrekken.
Neem een tbrse braadpan laat daarin een flinke kluit boter met een scheut olijfolie heet worden en braadt daarin het vlees aan.
Ontdoe intussen de paprika's van pitjes aan zaadlijsten; snij deze in reepjes; ontvel de knoflookteentjes, snij ze klein.
Voeg de paprikareepjes, de knoflook, de komijnpoeder, de mosterd, het scheutje azijn, en de chilipoeder aan het vlees toe.
Flink omscheppen.
Laat de tomaten uitlekken (gooi het sap weg),
Snij ze klein en doe ze bij het vlees.
Laat het bouillonblokje even opkoken in een flinke scheut water en vueg dit aan de stoofpot toe.
Stoof dit geheel zo'n drie kwartier en doe er dan de uitgelekte kidneybonen bij en stoof nog acht minuten mee.
Lekker met gekookte rijst.

Marlies, MUG Magazine

Terug