Kookvlees Meritus met groenten

kookvlees (2K)

  • 1 kg Meritus-soepvlees
  • 2 wortelen
  • 20 spruiten
  • 100 g fijne groene tuinboontjes
  • 8 snijbonen
  • 1 kg aardappelen
  • 2 l groentebouillon
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 2 dl room
  • peper
  • zout

Giet de gevogeltefond bij de groentebouillon.
Breng de bouillon aan de kook.
Leg het vlees in de bouillon en laat zachtjes garen gedurende 2 uur tot het vlees zacht en sneuïg is.
Maak de groenten, ook de aardappelen, schoon en dompel ze elk apart even in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Spoel de groene groente met koud water om de kleur te fixeren.
Laat de groenten dan nog even garen in de bouillon met het vlees.
Schep twee pollepels van de bouillon over in een sauspannetje.
Laat tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lopende saus.
Peper en zout.
Voeg de mosterd toe.
Snijd het vlees in dikke plakken.
Leg op een warme serveerschotel en omring het vlees met de groenten.
Serveer met de mosterdsaus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug