Pikante kalfsragout

  • 500 g kalfspoulet
  • 100 g bacon (in reepjes)
  • 60 g boter
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui
  • 2 theel. kerrie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 pot kalfsfond
  • 250 g champignons (in vieren gesneden)
  • 1 dl room
  • bloem
  • snufje peper
  • snufje zout

Kalfspoulet peperen, zouten en bestrooien met bloem.
Verhit de boter met de olie en bak het kalfspoulet goed bruin aan.
Voeg bacon en ui toe en bak dit even mee.
Voeg vervolgens de kerrie, paprikapoeder en de kalfsfond toe en breng alles aan de kook en laat dit circa 40 minuten zachtjes met een gesloten deksel garen.
Voeg de champignons en de room toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Vergeet tussentijds niet regelmatig te roeren.
Tot slot op smaak brengen met peper en zout.

Lekker met gekookte rijst en Franse doperwten (reepjes ui, spek en sla).

Bron: Vlees.nl

Terug