Pasta met merguezworstjes - I

  • 350 g penne rigate
  • pond merguezworstjes
  • 1 ui
  • blik gepelde tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • twee theel. gedroogde Italiaanse kruiden
    (basilicum, tijm, oregano)
  • half bouillonblokje
  • flinke scheut rode wijn
  • olijfolie

Snij de merguezworstjes in stukjes van een centimeter of drie.
Neem een diepe koekenpan, laat daarin de olijfolie heet worden en braad de klein gesneden merguezworstjes een minuut of acht aan beide kanten aan.
Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord.
Hak de schoongemaakte ui in kleine stukjes en fruit die even aan in de olie van de worstjes.
Doe er vervolgens de uitlekte, gepelde tomaten, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en het verkruimelde bouillonblokje bij.
Roer alles goed door en prak eventueel de gepelde tomaten fijn met een vork.
Schenk er een flinke scheut rode wijn over, doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje sudderen op een laag pitje.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Neem vervolgens de klein gesneden en voorgebakken merguezworstjes van het bord, leg ze in de saus en verwarm ze nog even tot de pasta gaar is.

Bron: Marlies (MUG)


Pasta met merguezworstjes - II

voor 2 personen

  • 150 - 175 g volkorenmacaroni of penne
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. olie
  • 150 g soepgroente of roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 à 2 gedroogde chilipepertjes
  • 150 g Merguezworstjes of runderworstjes
  • zout

Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de paprika en de soepgroente enkele minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de chilipepertjes er boven.
Laat de saus een paar minuten pruttelen.
Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
Maak de saus op smaak met weinig zout en schenk de saus over de gare pasta.

Bron: Voedingscentrum

Terug