Lamshoarma met bulgur

  • 250 g lamshoarma
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika (rode of gele)
  • 1 eetl. rozemarijnnaaldjes (verse)
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ prei en 150 g champignons
  • snufje zeezout
  • snufje verse peper
  • 150 g bulgur (of quinoa of gierst)

Verwarm de oven voor op 80 °C.
Neem het vlees uit de koelkast.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd de ui in parten en de knoflook in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd 'm in stukken.
Schep de ui met de knoflook, de paprika, de rozemarijn, 2 eetlepels olie, peper en zout op een bakblik door elkaar.
Bak ze in de oven in ± 25 min. bruin en gaar.
Schep het tussentijds tweemaal om.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de champignons in plakjes.
Kook de bulgur gaar volgens de voorschriften op de verpakking.
Verhit de rest van de olie en bak het vlees op hoog vuur in 3 - 5 minuten rondom bruin en gaar.
Schep het uit de pan en houd het warm.
Bak de prei en de champignons ± 7 minuten.
Schep alles door de bulgur en breng het op smaak met peper en zout.
Lekker met een frisse groene salade.

Bron: Odin recepten

Terug