Winter trifle

voor 4 - 6 personen
  • 1 cake, bij voorkeur een beetje oudbakken
  • 1 ½ dl. sherry
  • 6 eetl. aardbeien of frambozenlikeur
  • 500 g bosvruchten, diepvries
  • ¼ l slagroom,
    lobbig geklopt met poedersuiker naar smaak
  • 50 g amandelen, lichtgeroosterd
  • ½ l vanillevla

Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes en bedek hiermee de bodem van een schaal, besprenkel de cake met likeur en sherry.
Schep ⅓ van de vanillevla op de cake en daarop de helft van de (bevroren) vruchten.
Op deze laag komt weer cake met sherry en likeur en vervolgens weer vla en vruchten.
Dek af met de overgebleven cake besprenkeld met sherry en likeur met daarop de rest van de vanillevla.
Strijk de slagroom gelijkmatig uit over de bovenste laag vla en strooi de amandelen er over.
Zet de trifle tot gebruik in de koelkast en haal hem er ½ uur voor gebruik uit.
Blijft er wat over, geen bezwaar, het blijft lang goed en wordt eigenlijk alleen maar lekkerder.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug