Toscaanse palmkool met gebakken spek

palmkool (4K) palmkool2 (3K)

  • 150 g katenspek, in repen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 200 g Toscaanse palmkool, in stukken
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • boter
  • olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • ¼ l groentebouillon

Bak spek, fijngesneden sjalot en knoflook in een klein beetje olie en voeg halverwege een klont boter toe.
Doe een klont boter in de pan en doe de stukken palmkool erbij.
Voeg wat groentebouillon toe en blancheer de kool.
Voeg als laatste het uitgebakken spek met sjalot en knoflook toe en breng op smaak met wat zwarte peper uit de molen.

Bron: Artikel Herman den Blijker over Vergeten groenten, Algemeen Dagblad januari 2012
Gepubliceerd door: De Historische Groentenhof

Terug