Meritus-gebraad in deegkorst

gebraad (2K)

  • 1 kg Meritus-rund (van het kleinhoofd)
  • 2 eetl. geklaarde boter
  • 250 g witte paddestoelen
  • 2 sjalotten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eigeel

Bak de paddestoelen op hoog vuur gedurende 3 minuten.
Voeg na 2 minuten bakken de gehakte sjalot toe.
Laat afkoelen.
Hak de paddestoelen in blokjes.
Laat het vlees op hoog vuur langs alle kanten een mooie donkere korst krijgen in wat geklaarde boter.
Peper en zout het gebraad.
Rol het bladerdeeg voorzichtig uit.
Leg in het midden de paddestoelen.
Daarop komt het vlees.
Plooi het bladerdeeg rond het vlees tot een mooi gesloten pakje is ontstaan.
Druk de randen goed aan.
Bestrijk het pakje met eigeel.
Bak het vlees gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Serveer met een rode wijnsaus (rode wijn, sjalot, bruine kalfsfond, suiker samen laten inkoken.
Voor het serveren binden met een klontje boter) en pommes pont neuf (dikke frieten).

Bron: Het Recept Van De Week

Terug