Normandische Meritus-runderrib ‘Père Magloire’

runderrib2 (1K)

  • 2 runderribben Meritus (700 g elk)
  • 4 grote appelen
  • 2 dl room
  • 2 dl demi-glace (ingekookte bruine kalfsfond)
  • 2 cl calvados
  • 100 g fijne griessuiker
  • boter
  • peper en zout

Schil de appelen en steek er het klokhuis uit.
Snijd 1 appel in 4 en de andere appel in kleine stukjes.
Bak de gepeperde en gezouten runderrib volgens voorkeur: saignant of goed doorbakken, in een braadpan.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten in een lauwe oven (80 °C).
Bak de kleine appelstukjes in de braadpan die gediend heeft voor het vlees.
Laat even flink bakken.
Giet de calvados over de appel en flambeer.
Giet de kalfsfond en de room in de pan.
Peper uitvoerig.
Bak de grote stukken appel op in wat boter.
Laat 5 minuten bakken.
Strooi de suiker uit over de appel.
De appelen mogen nu karameliseren.
Snijd het vlees in reepjes, leg er de gekarameliseerde appelen bij en overgiet met de saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug