Smul sperziebonen

  • 1 k aardappels
  • 1 k verse sperzieboontjes
  • 6 ons gerookt ontbijtspek in plakken van 1 centimeter
  • 1 groot blik stukjes gepelde tomaat
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Aardappelen schillen en de boontjes punten en eenmaal door midden breken.
Uien en knoflook fijnsnijden.
De spekschijfjes in smalle reepjes snijden.
Kook de aardappelen en de boontjes apart gaar in water met wat zout niet te zacht!!!!
Fruit in de olie de ui met de knoflook.
Bak hierin nu zachtjes de reepjes spek aan.
Dit hoeft niet zo lang te duren omdat ze al gerookt zijn.
Voeg nu de tomatenstukjes en de uitgelekte boontjes toe.
Laat dit alles door en door warm worden en maak op smaak met peper en zout.
Pas wel op met het zout wat de spekjes zijn al reeds zout.
Schep op een bord wat aardappelen en schik daar omheen het bonenmengsel.

Alva

Terug