Varkenshaas met geroosterde paprika

varkenshaas_paprika (2K)

  • 2 grote of 3 kleine rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 eetl. olijfolie
  • 40 g boter of margarine
  • 500 g varkenshaas (ongeveer 2 stuks), op kamertemperatuur
  • 1 eetl. groene pesto
  • 1 zakje waterkers (150g)

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng in een kleine braadslede of ovenschaal de paprika, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie en zout & peper naar smaak.
Rooster de paprika 30 minuten in het midden van de oven, schep halverwege om.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet nog 15 minuten terug in de oven.
Verhit de boter in een koekenpan.
Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier, bestrooi ze met peper en bak ze in 15 minuten rondom goudbruin en van binnen rosé.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 5 minuten rusten.
Voeg 3 eetlepels water toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken.
Meng het vlees met het paprikamengsel, de pestojus en waterkers en schep alles op een voorverwarmde schaal.
Lekker met verse pasta en groene salade.

Bron: Vlees.nl

Terug