Kalfsmedaillons met vijgen

kalfsmedaillons (1K)

  • 5 kleine takjes verse tijm
  • 70 g verse geitenkaas
  • 4 plakjes mager ontbijtspek, iets dikker gesneden
  • 4 verse vijgen, in plakjes
  • 20 g boter of margarine
  • 4 kalfsmedaillons, op kamertemperatuur

Ris de blaadjes van 1 takje tijm en bewaar de rest voor de garnering.
Meng de geitenkaas met de tijm.
Verwarmde ovengrill voor.
Leg de plakjes ontbijtspek in kleine cirkels (zonder gat in het midden) op een met bakpapier bekleed bakblik.
Grill ze 2 minuten tot ze net kleuren.
Neem het spek uit de oven en draai het om.
Beleg het met een lepel van de geitenkaas.
Verdeel over elk spekrondje een waaier van vijgenplakjes.
Verhit de boter in een koekenpan.
Dep de kalfsmedaillons droog.
Bak ze op halfhoog vuur in 5 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
Schuif het spek met de vijgen weer kort onder de grill tot de vijgen beginnen te kleuren.
Verdeel de kalfsmedaillons over 4 borden, bestrooi met peper en weinig zout en leg de spekrondjes erop.
Garneer met de takjes tijm.
Lekker met gemengde groene groenten zoals sperziebonen, doperwten, peultjes en krieltjes.

Bron: Vlees.nl

Terug