Taartje van tomaat met Meritus tournedos
met ganzenlever en saus van Porto en Madera

meritus_taartje (1K)

  • 1 plak bladerdeeg van ongeveer 20 cm doorsnede voor 4 rondjes
  • tomatencompote
  • 4 plakken Mozarella
  • basilicum
  • olijfolie
  • zeezout
  • 2 tomaten
  • 4 tournedos
  • 4 x 40 gr. ganzenlever
  • ½ l porto
  • ¼ l Madera
  • 1 sjalot
  • tijm enlaurier
  • kalfsfond
  • 100 gr. gerookt spek

Het taartje van tomaat:
Hiervoor het bladerdeeg afbakken in ronde schijven.
Eerst de schijven uitsteken met een vormpje of een glas.
Bovenop elk stuk wat compote van tomaat schikken, een schijf Mozzarella en bestrooien met wat basilicum.
Rondom beleggen met schijfjes tomaat.
Met olijfolie besprenkelen en met grof zeezout afsmaken.
Afbakken in de voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 20 min.

Dan de 4 stukken Meritus tournedos van +/- 130 gr. per persoon bakken naar eigen wens.
Daarna de 4 stuks van +/- 40 gr. per persoon in de pan bakken.

De saus:
Laat hiervoor de halve liter Porto en 250 centiliter Madera met de fijngehakte sjalot een takje tijm, een blaadje laurier en de blokjes spek inkoken tot ⅓.
Daarna de kalfsfond toevoegen en afwerken met boter.

Alles op het bord schikken.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug