Consommé van ossenstaart met Meritus-filet américain

ossenstaart2 (1K)

  • ½ l heldere ossenstaartbouillon
  • 3 g agar agarpoeder
  • 400 g filet van Meritus-rund
  • mosterd
  • peper en zout
  • kappertjes
  • peterselie
  • 1 flinke ui, fijngesnipperd
  • 4 eierdooiers
  • 4 hele eieren

Maak een heldere bouillon van ossenstaart of koop er een en voeg het agar agarpoeder toe.
Giet een bodempje van de warme vloeistof in een diep bord gieten.
De bouillon kan nu beginnen opstijven.
Bereid de filet américain met de rundfilet, de eierdooiers, de mosterd, fijngehakte ui en fijne kruiden en doe het geheel in 4 ronde vormen.
Doe de filet américain in het bord met de bouillon en laat het verder opstijven in de koelkast.
Pocheer inmiddels de 4 eieren.
Dien op met een gepocheerd ei boven op de américain.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug