Pittige omeletreepjes met groenten en notenrijst

  • 400 g rijst
  • 4 eieren
  • sambal tjampoer
  • wokolie
  • 600 g gemengde roerbakgroenten
  • Conimex woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 150 g gemengde noten

Kook de rijst gaar
Klop de eieren in een kom licht schuimig
Roer er 1 - 2 theelepels sambal door
Verhit een scheuktje olie in een grote koekenpan
Giet de helft van het eimengsel in de pan, draai het vuur laag en bak de omelet tot de onderkant begint te kleuren en de bovenkant bijna droog is
Laat de omelet op een bord glijden
Houd de omelet warm en bak de andere omelet
Verhit een grote wok voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groente 5 minuten
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut
Rol de omelet op en snijd in dunne plakjes
Hak de gezouten noten grof en meng ze met de warme rijst
Schep de notenrijst op 4 warme borden, schep op elk bord de wokgroente erbij en verdeel de omeletreepjes over de groente.

Bron: Conimex

Terug