Creoolse schotel

  • 500 g Procureur
  • 1 eetl. bloem
  • 2 theel. suiker
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. cajunkruiden (cajun-mix)
  • 2 uien
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. bieslook (fijngeknipt)
  • 50 g boter
  • 4 dl runderbouillon
  • 100 g grofgehakte pecannoten

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de procureurlappen op halfhoog vuur lichtbruin.
Leg het vlees op een bord.
Fruit de ui en de suiker al omscheppend 3 minuten op hoog vuur in de braadboter.
Voeg de tomatenpuree en de cajun-mix toe, roer vervolgens de bloem er door, en laat het gerecht 2 minuten zachtjes garen.
Roer het citroensap en de bouillon erdoor en breng de saus aan de kook.
Leg het vlees terug in de pan en stoof het in ca. 50 minuten gaar met het deksel op de pan.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Schep het gerecht over in een voorverwarmde schaal en bestrooi met de noten en het fijngeknipte bieslook.
Lekker met: andijvie of witlof.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Terug