Tuinbonen met patrijs

  • 350 g tuinbonen
  • 2 kleine roodpatrijzen
  • 1 ui, klein gesneden
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadjelaurier
  • 5 eetl. olijfolie
  • ½ l kippenbouillon
  • zout

Week de tuinbonen voor 12 uur uur in koud water.
Droog ze af en doe ze in een pan, zet ze onder koud water en de helft van de ui, de knoflook, laurier en zout.
Zet de pan op het vuur.
Was de patrijzen, droog ze af en wrijf ze aan de binnen- en buitenzijde met zout in.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de patrijzen, met de rest van de ui, lichtbruin.
Voeg de paprika toe en roer regelmatig om en voeg de rest van de ingrediënten toe, samen met de tuinbonen.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het daarna voor twee uur sudderen of wanneer de tuinbonen en patrijzen zacht zijn.
Snij de patrijzen in twee of vier stukken en serveer.

Bron: Origineel recept uit Segovia, Spanje

Terug