Kalfsoester met sherry-notensaus

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 100 medium sherry
  • 1 dl bouillon (pot of bouillontablet)
  • 25 g walnoten
  • 2 kalfsoesters
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • kaneel

Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd een dun stukje van de schil.
Pers de sinaasappel uit.
Kook in een steelpan de sherry met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en de bouillon in ca. 10 minuten tot de helft in.
Hak de walnoten klein.
Bestrooi de kalfsoesters met peper en weinig zout.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
Bak de kruimels walnoot kort mee.
Giet het ingekookte vocht bij het vlees met een snufje kaneel en warm het geheel even door.

Menusuggestie
Lekker met spitskool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug