Toscaanse witte bonen

Toscaanse witte bonen

  • 300 g gedroogde witte bonen
    (Turkse en Marokkaanse winkels hebben veel keus)
  • bosje verse salie
  • je allerbeste olijfolie
  • versgemalen peper

Laat de bonen 8 à 12 uur weken in zeer ruim water.
Giet af, zet ze met vers water op; ze moeten twee vingers onder staan.
Breng aan de kook, schuim af en leg de salie erbij.
Laat de bonen op een zeer laag vuur – het water moet net niet borrelen – garen.
Dat duurt 1 à 1,5 uur.
Niet roeren, want dan gaan ze kapot.
Voeg aan het einde van de kooktijd pas zout toe, anders wordt de schil hard, waardoor het koken langer duurt.
Zet goede olijfolie en je pepermolen op tafel.
Iedereen doet zelf rijkelijk olie en vers gemalen zwarte peper over de bonen.

Bron: Onno Kleyn

Terug