Varkensvlees met sojasaus

  • 250 g varkensfilet
  • 1 eetl. olie
  • 3 eetl. zwarte sojabonen
  • 2 eetl. sherry
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. maizena
  • ½ dl water

Snijd de varkensfilet in kleine blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
Spoel de sojabonen met koud water en plet ze met de platte kant van een mes.
In plaats van sherry kunt u ook Chinese wijn gebruiken (toko).
Meng de geplette sojabonen met de wijn, gember, sojasaus, en knoflook.
Leng de maizena aan met 2 eetlepels water en roer dit door het bonenmengsel.
Doe het vlees in een kom en giet de saus erover.
Meng dit ook weer goed door elkaar en laat dit 30 minuten staan.
Verhit de wok en doe de olie erin.
Roerbak de paprika 3 minuten.
Haal de paprika uit de wok en zet hem apart.
Doe het vlees zonder de marinade in de wok.
Als het vlees bruin is, voegt u de marinade en water toe.
Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten sudderen.
Roer zo nu en dan.
Voeg zonodig water toe.
Doe de paprika erbij en laat het goed heet worden.

Serveer het met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug