Varkensvlees in kerriesaus

  • 400 g varkenspoelet
  • het groen van 1 prei
  • 6 eetl. olie
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 - 3 eetl. kerrie
  • 5 eetl. azijn
  • zout
  • peper
  • soja

Snijd het vlees in stukken van gelijke grootte.
Was het groen van de prei en snijd het in vingerbrede stukken.
Verwarm de olie, fruit daarin de uien en de knoflook onder voortdurend omscheppen glazig.
Draai de warmtebron zo laag mogelijk.
Maak van de kerrie en de azijn een papje en roer dat door de ui.
Laat de azijn al roerende verdampen en voeg de prei toe.
Doe het vlees in de pan en schep het door het uimengsel.
Strooi wat zout in de pan en schenk er 2 dl kokend water bij.
Laat het gerecht 20 - 25 minuten sudderen.
Controleer of het vlees gaar is en voeg naar smaak peper, kerrie of soja toe.

Bron: Astrid Veltman

Terug