Asperges met groene kruidensabayon

  • 750 witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 4 eidooiers
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 eetl. fijngehakte dragon
  • 1 theel. citroensap
  • peper
  • zout

Maak de witte en groene asperges schoon.
Kook de witte in 20 - 25 minuten en de groene in ± 10 minuten in water met zout gaar.
Roer de eidooiers met de witte wijn los en blijf kloppen, terwijl u het mengsel au bain-marie verwarmt (het mag beslist niet koken!) tot een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met de bieslook, peterselie, dragon, citroensap, peper en zout.

Lekker met gekookte krieltjes en iets dikker gesneden schouderham.

Variatie 1
Neem in plaats van groene asperges 200 gr peultjes. Kook ze in 7 minuten beetgaar en schep ze, samen met de in stukjes gesneden witte asperges door de saus.
Serveer met pasta, hardgekookt ei en Parmezaanse kaas.

Variatie 2
Serveer de asperges met kervelmayonaise van 5 eetlepels fijngehakte kervel, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche en 1 eetlepel citroensap.
Lekker met gekookte aardappelen en gepocheerde vis.

Bron: Astrid Veltman

Terug