Ribbetjes

  • 1½ kg ribbetjes
  • 1 theel. zout
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 stukjes fijngehakte gember
  • 4 eetl. gehakte ui
  • 3 theel. suiker
  • 4 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. droge sherry
  • ⅙ theel. vijfkruidenpoeder
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. olie
  • 2½ dl sterke bouillon

Wrijf de ribbetjes in met zout.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg de uien, knoflook en gember toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg de ribbetjes toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de sojasaus, peper, vijfkruidenpoeder, sherry en suiker toe.
Zet het vuur lager en roerbak 2 minuten.
Voeg de bouillon toe, roer en draai de ribbetjes rond in de saus, tot
ze overal bruin zien.
Zet het vuur op het sudderpunt.
Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
Haal het deksel van de pan en draai de ribbetjes om.
Doe het deksel er weer op en laat nog 10 minuten sudderen.
Leg de ribbetjes in een braadslede en zet die 8 - 10 minuten in een voorverwarmde oven, 190 °C, om ze te laten drogen.

Bron: Astrid Veltman

Terug