Gekarameliseerde spareribs

  • 4 kopjes water
  • 1 wortel, geschrapt en in grove stukken gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 prei, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd
  • 1 kg kleine spareribs
    • voor de marinade
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 knoflookteen uit de knijper
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • ruim ½ dl kippenbouillon
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Breng in een grote pan de 4 kopjes water met de wortel, het laurierblad
en de prei aan de kook.
Doe de ribbetjes erin en laat ze op laag vuur 15 minuten trekken.
Neem ze met een schuimspaan uit het nat en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade goed en wentel de spareribs door de marinade.
Verwarm de oven voor op 240 °C of gasovenstand 10.
Leg de ribbetjes op een bakblik en bak ze 10 - 15 minuten.
Keer ze om en bak de andere kant net zo lang.
Neem de ribbetjes als ze mooi donkerbruin en glimmend zijn uit de oven en leg ze op een schaal.
Dien ze direct op.

Tip
Het staat heel feestelijk als u de spareribs serveert op een bedje van zeer fijn gesneden ijsbergsla, met daarover een dressing van 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembernat en wat zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug