Krabbetjes met citroen

  • 1½ kg krabbetjes
  • zout
  • witte peper
  • 6 eetl. Chinese rode azijn of moutazijn
  • 4 eetl. suiker
  • 1½ theel. donkere sojasaus
  • de fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen
  • 2 geklopte eieren
  • bloem om te bestuiven
    • om te frituren
  • 1 liter maïsolie

Hak de krabbetjes in stukken van 7 - 8 cm lang.
Bestrooi ze met zout & peper en wrijf ze goed in.
Vermeng de azijn, de suiker, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper, de sojasaus en de citroenrasp en het citroensap in een grote kom.
Voeg de krabbetjes toe en laat ze enkele uren marineren.
Wentel de krabbetjes door het geklopte ei en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140 °C en bak de krabbetjes in porties in 2 minuten mooi bruin en gaar.
Laat de krabbetjes in een draadzeef uitlekken en serveer ze warm.

Bron: Astrid Veltman

Terug