Varkensvlees met asperges - I

  • 300 g asperges
  • 200 g varkenshaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. olie
  • 10 g gember
  • 1 eetl. sojasaus
  • ½ theel. zout
    • marinade
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. maizena
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. rijstwijn of sherry
  • 1 eetl. water
  • peper

Snijd het vlees in plakjes en marineer het met de ingrediënten van de marinade 30 minuten.
Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant.
Halveer ze (indien nodig) en snijd ze diagonaal in stukjes van 3 cm.
Blancheer de asperges ± 2 minuten in kokend water.
Hak de knoflook en de gember fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg het vlees toe, roerbak tot het vlees van kleur is veranderd.
Verwijder het vlees.
Verhit nogmaals 2 eetlepels olie in de wok, roerbak de knoflook en gember enkele seconden.
Voeg de asperges toe en roerbak een minuut.
Voeg het vlees en sojaasaus en zout toe, roerbak tot alles warm is.

Bron: Astrid Veltman


Varkensvlees met asperges - II

  • 12 verse asperges
  • 200 g varkensfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 1 plakje verse gember
  • sojasaus
  • pale medium dry sherry
  • olie
  • maizena
  • suiker
  • zout & peper

Maak een marinade van 1 theelepel maizena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel suiker en een snufje peper.
Snijd het vlees tegendraads in plakjes en daarna in reepjes van 3 cm en laat die 20 minuten in de marinade staan.
Schil de asperges met een dunschiller of met een aspergeschiller (schil de puntjes NIET) en snijd de onderste 3 cm eraf.
Snijd het puntje eraf en snijd de steel in de lengte doormidden.
Snijd ze dan schuin in stukjes van 3 cm.
Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges toe, blancheer ze 3 minuten en spoel ze met koud water af.
Hak de knoflook en de gember fijn.
Verhit op hoog vuur een wok, verhit hierin 2 eetlepels olie en roerbak de knoflook en de gember tot het geurt.
Roerbak het vlees tot het verkleurt.
Schep het uit de wok en zet het apart.
Verhit de wok opnieuw met 1 eetlepel olie en roerbak de asperges 1 minuut.
Voeg het vlees, 1 eetlepel sojasaus en 1½ theelepel zout toe en roerbak tot alles warm is.

Bron: Astrid Veltman

Terug