Gevulde tomaten

  • 4 grote tomaten
  • 250 g varkensgehakt
  • 8 geparfumeerde champignons
  • 4 sjalotten
  • 50 g transparante vermicelli
  • 1 theel. suiker
  • nuoc mam
  • ve tsin
  • paneermeel
  • boter
  • peper
  • aluminiumfolie

Snijd de tomaten in tweeën en hol ze uit.
Week de vermicelli en de paddestoelen een half uur in warm water, en snijd ze fijn, evenals de sjalotten.
Voeg dit alles met het fijngehakte tomatenvlees (zonder pitten) bij het gehakt en roer het er goed door.
Vul de tomatenhelften met dit mengsel.
Strooi er een beetje paneermeel bovenop, leg daarop een klontje boter en verstevig de tomaten eventueel rondom met aluminiumfolie.
Verwarm ze in de oven op 180 °C gedurende 30 à 40 minuten en dien warm op.

Bron: Astrid Veltman

Terug