Nieren in saus

  • 2 varkensnieren
  • 1 ons champignons
  • 10 geparfumeerde champignons
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 1 eetl. nuoc mam
  • bloem
  • korianderblaadjes

Snijd de nieren doormidden en haal de witte delen eruit.
Snijd de nieren vervolgens is kleine blokjes en laat deze een paar uur in water staan, dat regelmatig ververst wordt.
De paddestoelen klein snijden, de geparfumeerde champignons eerst een half uur weken, en dan ook fijn snijden.
De ui in ringen en het worteltje heel fijn snijden.
Bak de uiringen een paar minuten in de wok, en haal ze er uit.
Bak nu de nierblokjes ± 3 minuten en meng weer met de ui.
Wegzetten.
Smoor champignons en wortelstukjes in een beetje vet en maak een saus met in water opgeloste bloem en wat nuoc mam.
Maak nu de nierstukjes weer warm, leg ze op een schotel en giet de saus er over.
Garneren met korianderblaadjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug