Papas arrugadas

Gerimpelde aardappelen

papas_arrugadas (2K)

  • 1 kg kleine, vastkokende aardappelen
  • 1 of 2 rode Spaanse pepers
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 theel. milde paprikapoeder
  • 1 wijnglas olijfolie
  • 3 eetl. wijnazijn
  • 2 eetl. koud water

Boen de aardappelen goed schoon.
Doe ze in een pan en schenk daar een laag van niet meer dan twee à drie centimeter water in.
Voeg 100 gram zout toe, sluit goed af met een deksel en breng aan de kook.
Draai dan het vuur lager.
Na ongeveer een half uur is het water verdampt (kook altijd door tot er hoegenaamd geen water meer is!) en zijn de aardappelen gaar.
Schud tussentijds een keer om.

Mojo picón, een scherpe rode saus.
Maak het pepertje open en verwijder de zaadjes.
Week het een kwartier in heet water.
Snijd het in een paar stukken en doe het in de blender of keukenmachine, met de knoflook, komijn, paprikapoeder, zout, olie, azijn en water.
Draai tot de saus homogeen is geworden.

Bron: Onno Kleyn

Terug