Varkensnieren aan pennen

  • 2 varkensnieren
  • 150 g plakjes ontbijtspek
  • 1 eetl. nuoc mam
  • 1 theel. suiker
  • ¼ theel. "5 Specerijenpoeder"
  • cognac
  • slablaadjes
  • mintblaadjes
  • nuoc mam saus

Snijd de nieren in de lengte doormidden en verwijder de witte delen.
Snijd ze verder in blokken.
Laat de blokken nier een paar uur in water staan, dat af en toe ververst wordt.
Laat de stukken nier uitdruipen en leg ze vervolgens een half uur in een mengsel van nuoc mam, suiker, 5 specerijenpoeder en cognac.
Wikkel de blokken nier in de lapjes spek en rijg ze aan pennen.
Rooster ze op houtskoolvuur en serveer ze op een bed van sla en mintblaadjes.
Geef er nuoc mam saus bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug