Varkensvlees met bamboe

  • 200 g mager varkensvlees
  • 100 g varkenslever
  • 100 g verse garnalen
  • 150 g verse bamboe in reepjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 3 tomaten
  • ve tsin
  • bloem
  • peper
  • suiker
  • nuoc mam
  • groen van uien

Snijd het vlees en de lever in dunne plakjes en maak de garnalen schoon.
Bestrooi dit alles met peper, zout en suiker en laat het een half uur staan.
Roerbak in de wok de fijngesneden ui, knoflook en Spaanse peper, tot de ui goudgeel is en voeg er dan het mengsel van vlees en garnalen aan toe, en tot slot de bamboe.
Laat dit alles ongeveer 10 minuten koken.
Voeg nu de tomatenpartjes toe, een mespunt ve tsin en de nuoc mam.
Bind de saus met de bloem.
Serveer deze schotel gegarneerd met wat uiengroen, en geef er witte rijst en nuoc mam saus bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug