Gevulde tahoe

  • 250 g mager rundergehakt
  • 6 geparfumeerde champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 staven verse tahoe
  • 2 rijpe tomaten
  • witte peper
  • bloem
  • nuoc mam
  • olie

Week de champignons een half uur in een kop heet water.
Verwijder de stelen en snijd de koppen in reepjes, bewaar het nat.
Meng in een kom het gehakt met de champignons, gehakte ui en knoflook, peper en een beetje nuoc mam.
Kneed en roer deze vulling tot ze glad is.
Snijd de staven tahoe overdwars in plakjes van maximaal 1 cm. dik.
Maak nu telkens van twee plakjes tahoe en een eetlepel vulling een "tostie", en bak de gevulde tahoe in olie aan beide kanten bruin.
Laat daarna met de deksel op de pan op zacht vuur in 10 minuten de vulling gaar worden.
Snijd de tomaten in partjes en bak ze in olie, voeg dan al roerend wat van het paddestoelennat en nog wat nuoc mam toe en bind deze saus met bloem.
Rangschik de gevulde tahoe op een verwarmde schotel en schep de saus erover.

Bron: Astrid Veltman

Terug