Sotoe Amsoi, zoute kool uit Suriname

  • 1 blikje Sawi Asin (gezouten kool) of
    3 bosjes Sotoe Amsoi (gezouten Amsoi)
  • 200 g varkensvlees
  • 3 eetl. olie of 25 g boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • snufje ve-tsin
  • 1 theel. Chinees poeder (vijfkruidenpoeder)
  • zout & zwarte peper
  • 1½ dl water

Maak het blikje open en snijd de kool klein.
Proef even of u de gezouten kool te zuur of te zout vindt; week deze dan even in water tot het naar uw smaak is.
Snijd het vlees in blokjes en braad die in olie of boter.
Snipper de ui en de knoflook en bak ze mee.
Doe er dan de in stukjes gesneden tomaat bij.
Voeg daarna de groente toe, samen met de ve-tsin en het Chinese poeder.
Laat het geheel even braden, doe er een kleine 1½ dl water bij en laat het tenslotte op laag vuur 25 minuten stoven.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Geef hier gekookte witte rijst bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug