Ispanakka fourmasi yoghurtlu

spinazie met eieren uit Turkije

  • 1 kg wilde spinazie
  • 60 g boter
  • 2 uien in dunne ¼ ringen
  • zout & zwarte peper
  • 1½ dl kippenbouillon (van tablet)
  • 4 eieren

Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6 - 7 minuten glazig.
Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.
Serveer met knoflookyoghurt en rijst met lamsvlees of aardappelsalade.

Knoflookyoghurt

Meng 300 gr Turkse of Griekse yoghurt met 3 geperste teentjes knoflook, zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug