Arnab Moehammar

feestgerecht uit Marokko

Arnab Moehammar

  • 4 konijnenbouten (of 1 konijn in delen)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout & versgemalen peper
  • 3 sinaasappels
  • 75 g rozijnen
  • 1 laurierblad
  • 2 eetl. Rãs al Hãnout
  • 1 tak verse peterselie
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 eetl. aardappelzetmeel
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • cayennepeper
  • 1 - 2 Turkse broden

Dep de konijnenbouten droog.
Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin.
Knijp de knoflook erboven uit en maal er wat zout & peper over.
Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rozijnen, het laurierblad en de Rãs al Hãnout.
Knip het blad en de stelen van de peterselie en van de koriander fijn en voeg dit toe.
Dek de pan af en stoof het konijn in 1 uur zachtjes gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het op een schaal warm.
Zeef het braadvocht, schenk het terug in de pan en bind het met een papje van het aardappelzetmeel en 4 eetlepels water.
Knip nog wat kruiden fijn en rooster 4 eetlepels amandelschaafsel.
Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper, schenk haar over het vlees en strooi de kruiden en het amandelschaafsel erover.
Lekker met Marokkaans of Turks brood en gestoofde groenten.

Foto: Marokkaanse recepten
Bron: Astrid Veltman

Terug