Asperges met garnalen en tagliatelle

  • 1½ - 2 kg asperges
  • 10 cl droge witte wijn (bijv. Vin d'Alsace Riesling)
  • 20 cl crème fraîche
  • 100 g koude boter
  • 3 eetl. fijngeknipte dille
  • zout
  • peper
  • 500 g (wilde) spinazie
  • 400 g garnalen
  • 300 g groene tagliatelle al dente

Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
Monteer de saus voor het serveren met 75 gram in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
Was de spinazie.
Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2 - 3 minuten.
Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.

Variaties
• Vervang de witte wijn door Noilly Prat
• Vervang de garnalen door gerookte zalm
• Vervang de spinazie door 200 gram zeekraal
• Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug