Feijao, arroz, almondegas com molho

bonen, rijst, gehaktballetjes in saus

  • 500 g bruine bonen
  • 100 g ontbijtspek aan een stuk
  • 2 eetl. olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • zout

Laat de gewassen bonen een nacht weken en breng ze de volgende dag met het in stukken gesneden stukje spek aan de kook.
Snijd intussen de uien klein, fruit ze in een beetje olie en voeg de knoflook uit de knijper, het laurierblad en wat zout toe.
Laat het mengsel wat doorsudderen en voeg het bij de gare bonen.
Druk (bijv. met een pureestamper) ± een kwart van de bonen fijn en bind het kooknat met de bonenpuree.
Laat de bonen op en zacht vuur nog enkele minuten staan en serveer ze met witte rijst en een saus met gehaktballetjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug