Asperges met ham en Parmezaanse kaas

  • 300 g kleine aardappelen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • 500 g groene asperges
  • 8 plakken rauwe ham
  • Parmezaanse kaas
    • dressing
  • 1 eetl. Zaanse mosterd
  • 1 eetl. appelazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper

Snijd de aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verhit de olijfolie, fruit hierin de knoflook, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er de citroensap door.
Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm.
Kook de groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Roer een dressing van de Zaanse mosterd, appelazijn en olijfolie en breng op smaak met zout & peper.
Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over.

Bron: Astrid Veltman

Terug