Californian Swiss steak

  • 3 eetl. bloem
  • 1 theel. grofgemalen zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 1 runderlap van 450 - 500 g
  • olie
  • 1 grote ui
  • 2 vleestomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • gedroogde rozemarijn en oregano
  • 4 (nieuwe) aardappelen
  • 150 g kastanje-champignons
  • 1 dl halfvolle koffiemelk
  • 3 eetl. poeder voor witte (variatie)saus

Meng de bloem met peper en zout.
Snijd de runderlap in 4 gelijke stukken en wentel die door de gekruide bloem.
Bak in een braadpan, in een bodempje olie de vleesstukken rondom bruin.
Pel de ui, snijd hem met de tomaten in schijven en leg die op het vlees.
Schenk de wijn erbij (zodat het vlees niet onder, maar wel ruim in het vocht staat).
Voeg de wijnazijn, het laurierblad, 1 theelepel rozemarijn en oregano toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur, afgedekt, 1 uur sudderen.
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in vieren, leg die bij het vlees en laat nog ¾ uur sudderen.
Borstel de champignons schoon, voeg ze toe en stoof het geheel nog 15 minuten.
Neem de vleesstukken voorzichtig (met de ui- en tomaatschijven) uit de pan.
Klop de koffiemelk met het sauspoeder los, roer dit bij het braadvocht en laat opkoken.
Leg de vleesstukken terug in de pan en serveer het gerecht.

Bron: Astrid Veltman

Terug