Gekookt rundvlees op z'n Argentijns

voor 6 personen

  • 1 kop gedroogde kekererwten of grote witte bonen
  • 8 koppen water
  • 900 g klaprib
  • 225 g mager pekelspek in plakken
  • 1,6 kg kip in stukken
  • 1½ theel. zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 gekruide worstjes (liefst Spaanse chorizo) in plakjes
  • 4 wortels in plakjes
  • 4 uien in plakken
  • 5 geperste teentjes knoflook
  • 1 kleine zucchini, geschild en in plakken gesneden
  • 4 tomaten, geschild en gevierendeeld
  • 1 kleine kool in achten
  • 1 groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en gehakt
  • 4 aardappelen, geschild en in schijven
  • 2 preien in ringen
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Week de erwten een nacht in ruim water.
Giet ze af en doe 8 koppen water in een grote pan met de erwten.
Breng het water aan de kook, voeg er de klaprib, het pekelspek, de kip en zout & peper aan toe.
Sluit de pan, draai de vlam laag en laat anderhalf uur sudderen.
Doe dan de worstjes of plakjes Spaanse chorizo en wortel erbij en laat het 15 minuten koken.
Voeg de uien, knoflook, zucchini, tomaten, kool, paprika, aardappelen, prei en peterselie toe.
Kook het gerecht 20 minuten of tot de aardappelen gaar zijn. Kruid zonodig bij.
Haal het vlees eruit en leg het op een warme schaal.
Schik de groenten rond het vlees en serveer het gerecht warm.

Bron: Astrid Veltman

Terug