Mexicaanse gehaktschotel

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • ½ rode Spaanse peper
  • 250 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. Mexicaanse kruidenmix
  • 4 eetl. chilisaus
  • 1 blikje maïs (nettogewicht 150 g)
  • 50 g bugles
  • 50 g geraspte oude kaas

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.
Bak het gehakt in een koekenpan rul.
Pers het teentje knoflook erboven uit en bak de ui, de paprika en de Spaanse peper al omscheppend ± 3 minuten mee.
Schep er de kruidenmix, de chilisaus, de maïs en ½ dl water door en laat het geheel nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verkruimel de Bugles.
Doe het gehaktmengsel over in een wijde ovenvaste schaal en strooi er de bugels en de kaas over.
Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.

Bron: Astrid Veltman

Terug