Vlaamse karbonade

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 dl bier
  • 1 volkorenboterham zonder korst
  • mosterd

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Bestrooi de karbonades met wat peper.
Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
Bak de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de azijn, het laurierblad en het bier toe.
Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees.
Stoof het vlees in 1 uur gaar.
Roer het stuk gekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus.

Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug