Mexicaanse rijstschotel met gehakt

  • 400 g langkorrelrijst (geen snelkookrijst)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • ½ literblik tomaatblokjes
  • 1 volle eetl. jalapeñopepers (potje)
  • 50 g rozijnen
  • 50 g met piment gevulde olijven
  • ½ appel
  • 3 eetl. geknipte peterselie

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
en houd hem eventueel warm.
Hak intussen voor de saus de sjalotjes fijn en fruit ze samen met de knoflook uit de pers in de olie goudgeel.
Bak het gehakt rul.
Snijd de paprika in ruitjes en bak die omscheppend mee, laat de tomaten uitlekken en laat het geheel een kwartier stoven.
De pepers,
Voeg de rozijnen, de olijven en de fijngehakte appel toe, schep om en laat nog 2 minuten doorwarmen.
Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep ⅓ deel van de saus door de rijst en doe het gerecht over in een verwarmde schaal, schep dan de rest van de saus erover en bestrooi met de peterselie.
Lekker met een komkommersalade.

Bron: Astrid Veltman

Terug