Tortelllini met zoetzure kerstomaatjes

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g gekookte ham
  • 250 g koelverse tortellini
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • ca. 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 8 blaadjes basilicum

Maak de prei en de knoflook schoon.
Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in snippers.
Was de kerstomaatjes.
Snijd de ham in reepjes of blokjes.
Kook de tortellini in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
Bak de tomaatjes op laag vuur een paar minuten mee.
Warm de ham kort mee.
Maak de groente op smaak met de balsamico-azijn, wat basterdsuiker, Italiaanse keukenkruiden en peper.
Laat de tortellini uitlekken en schep het tomatenmengsel er door.
Meng er de in reepjes geknipte basilicum door.

Bron: Voedingscentrum

Terug