Mexicaanse aardappelpan

  • 400 g bieflappen
  • 1 zakje Mexicaanse of tacokruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 maïskolven
  • 500 g kleine aardappeltjes
  • 1 flinke ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillontablet
  • 1 eetl. gedroogde peterselie
  • zout
  • peper

Snijd de bieflappen in repen en schep ze om met 2 eetlepels tacokruiden en de gesnipperde knoflook.
Snijd de maïskolven in stukken, schil de aardappeltjes en snijd de ui in ringen, de courgette in (halve) plakken en de paprika in ringen.
Verhit de olie en bak de bieflapjes hierin bruin.
Voeg de groenten toe (ook de maïs), leg de laurierblaadjes ertussen en stoof het gerecht onder omscheppen 10 minuten.
Voeg dan ¼ liter water en het halve bouillontablet toe en laat het geheel nog 15 minuten met het deksel op de pan garen.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Astrid Veltman

Terug