Gestoofd rundvlees

  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 750 g magere runderlappen, in flinke blokken gesneden
  • 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2½ dl bouillon
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt
  • zout & peper

Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom mooi bruin.
Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de bouillon, het citroensap, de fijngehakte peterselie en wat zout & peper toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes sudderen.
Verwijder het deksel en laat het gerecht nog ± 1 uur zachtjes doorsudderen tot het vlees gaar is en het stoofvocht praktisch is verdampt.

Bron: Astrid Veltman

Terug