Antilliaanse gehaktpasteitjes

voor 25 stuks

  • 1 ui
  • 25 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 3 eetl. olie
  • 500 g rundergehakt
  • ½ zakje rozijnen (± 200 g)
  • ½ zakje krenten (± 200 g)
  • 1 bosje fijngesneden selderij
  • ajinomoto (smaakversterker)
  • aromat van Maggi
  • zwarte peper

Snipper de ui.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4 punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug