Braziliaanse avocado's

  • 2 grote rijpe avocado's
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 50 g fijngehakte paranoten
  • 50 g geraspte cheddarkaas
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas
  • 2 afgestreken eetl. fijngesneden verse peterselie
  • 2 grote, rijpe, ontvelde en in stukjes tomaten
  • paneermeel
  • 25 g gesmolten boter
  • wat paprikapoeder

Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil.
Bestrijk de binnenkant van de schil met wat citroensap.
Snijd het vruchtvlees in stukjes, besprenkel ze met wat citroensap en bestrooi met zout & peper.
Voeg de noten, de kaassoorten, de peterselie en de tomaten toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Schep de vulling in de avocadohelften, bestrooi met wat paneermeel en besprenkel met gesmolten boter.
Strooi hier nog wat paprikapoeder over en zet de avocado's 15 minuten in de op 200 °C voorverwarmde oven.

Bron: Astrid Veltman

Terug