Steak met chimichurri en gevulde aardappel

steak_chimichurri (3K)

  • 4 chateaubriand steaks (goed dik gesneden)
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. oregano
  • verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 4 vastkokende aardappels
  • peper
  • zout
  • 1 bakje spekblokjes
  • 2 eetl. melk
  • 1 eetl. currypoeder

Doe de olijfolie en de wijnazijn in een blender en doe daar de look, de fijngesneden ui, het pepertje, de fijngesneden peterselie en de oregano bij.
Mix alles tot een gladde saus.
Leg de steaks in een schaal en maak met een scherp mes kruiselings een inkeping in elke steak.
Giet de helft van de chimichurri saus over de steaks en dek de schaal af.
Laat het vlees nu minstens een uurtje rusten in de marinade.
Snij de gewassen aardappels doormidden en kook ze beetgaar.
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
Hol de aardappels uit met een lepel en doe het aardappelprut in een mengkom.
Goed kruiden met peper, zout en curry en doe de melk erboven.
Prak alles tot een gladde massa.
Bak de spekjes en doe deze onder het aardappel mengsel.
Nu moet je enkel nog de aardappelen opvullen met dit mengsel en de voorbereidingen zijn klaar.
Zorg dat de BBQ goed heet is en leg de aardappelen op een stuk waar je indirect kan grillen.
Niet direct boven de kolen of ze gaan aanbakken!
Na een kwartiertje mag je de steaks ook grillen zodat aardappelen en steaks gelijk klaar zijn.
Je kan nog een beetje van de chimichurrisaus over het gegrilde vlees doen.
Op de foto heb ik het geserveerd met een stukje Turkse feta en rucola salade.
Eigenlijk zit het vlees, de aardappelen en de saus al zo vol met smaak dat je niks meer nodig hebt!

Bron: Sixpacks.be
Gepubliceerd door: Aardappel.be

Terug