Geroosterd Turks gehakt met yoghurtsaus

voor 2 personen

  • 1 sjalotje
  • 8 takjes koriander
  • 150 g mager rundergehakt
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. gemalen piment
  • 2 theel. gemalen cayennepeper
  • ⅓ komkommer
  • 2 dl (Turkse) yoghurt

Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
Was de koriander en knip het klein.
Maak het gehakt aan met de sjalot, de helft van de koriander en de specerijen.
Vorm er rolletjes van.
Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue, in een hete grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Schil het stuk komkommer en rasp het grof boven een kom.
Klop er de yoghurt en de rest van de koriander door.
Geef de saus en (pita)broodjes bij het vlees.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug